28 Mayıs 2014 Çarşamba

Kitap Yorumu: Bir Milyon Güneş - Beth Revis (Evrenin Ötesi #2)


Godspeed yalanlarla besleniyordu, şimdi ise kaosla yönetiliyor. 

Orjinal adı: A Million Suns (Across the Universe #2)
Türü: Genç-yetişkin, bilim-kurgu


Yorum serinin ilk kitabı olan Evrenin Ötesi'nden oldukça önemli spoilerlar içerecektir. 
Evrenin Ötesi yorumunu okumak için tıkla.


Yoruma nasıl başlasam? Bu kitap her şeyiyle ilk kitaptan daha iyiydi. Sıkıcı kısımları yok denecek kadar azdı. Sizi sürekli şok içinde bırakıyordu. Özellikle bir bölüm var ki ağzınız açık kalıyor. 

Evrenin Ötesi'nin sonunda  Orion bir donma haznesine kapatılmış, Bilge ölmüş ve Çırak yönetimi devralmıştı. Phydus denilen ve insanları uyuşturup köle gibi yapan ilacın kullanımını yasaklamıştı. Tabi bundan sonra insanlar zıvanadan çıkıyor. Godspeed'de ayaklanmalar falan oluyor. İnsanlar ilk defa gerçekten bir şeyler hissetmeye başlamış. Bazıları çalışmayı bırakıyor. Gemi kaosa sürükleniyor yavaş yavaş. 

Birisi Çırak adına cinayetler işliyor. İnsanlar bunu Çırak'ın yaptığını sanıyor ve otorite sarsılıyor. Şimdiye dek bastırılmış bir huzurla yaşayan insanlar şiddet uygulamaya başlıyor.
Amy & Çırak
Aynı zamanda Amy ve Çırak'ın ilişkisinin gelişimine şahit oluyoruz. Amy, Çırak'a olan güvenini kaybetmiş gibiydi ama hala yakınlar. Aynı zamanda Amy hala dışlanıyor toplum tarafından. Çırak da gemiyi yönetmekle meşgul olduğu için kendi halinde takılıyor. Orion'un onun için bıraktığı ipuçlarının peşine düşüyor. Bir nevi hazine avına çıkıyor.

Karakterler daha çok oturuyor ancak kimseye bağlanmamanızı öneririm. Kitap genelde Amy ve Orion'a yoğunlaşıyor. 

Kitabı çok gerçekçi buldum. Beth Revis olabilmesi muhtemel olayları çok güzel anlatmış ve ilk kitabı okuduysanız kaleminin sağlam olduğunu zaten biliyorsunuzdur. 

Kitapta çoook önemli gelişmeler oluyor. Üçüncü kitabın ilk ikisinden de iyi olacağı düşüncesindeyim. 3. kitap satışa sunuldu ve benim de elime ulaştı. En kısa zamanda okuyacağım. Baskısı da mükemmel olmuş.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder