3 Mayıs 2014 Cumartesi

Etkinlik: Kitaplarda Sevmediğim 5 Şey



Diğer 4 blogger'la birlikte böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik, Diğer katılımcılar: 

Vampirellanın Güncesi
Kutsal Yorumcu
Bookowski
Kitap İklimi
Fanboyun Günlüğü

1) 'Tuttuğumu bile fark etmediğim nefesimi verdim.' bu klişe çok çeşitli biçimlerde sürekli karşımıza çıkıyor. Gerçekten gına geldi. Eğer bu cümle her geçtiğinde bir shot atsaydım alkol komasından giderdim.

2) Aşk üçgenleri. Kızımızın iki karakter arasında yaprak gibi savrulması o kadar da iyi bir şey değil. Ayrıca gerçek hayatta bir insan iki kişiye birden aşık olamaz. O zaman aşk değildir. Derin düşünceler neys

3) Güçsüz karakterler. Karakterler zırlak, zayıf olmamalı çünkü onları okumak eğlenceli olmuyor. Karakter şöyle kick-ass olursa her şey daha güzel oluyor.

4) Geçiş kitaplarında durgunluk. Genellikle (Ateşi Yakalamak hariç) üçlemelerin ikinci kitabı geçiş kitabı olduğu için bir yavaşlık, durgunluk söz konusudur. Bu olmamalı bence çünkü okuyucuyu seriye bağlamak önemli.

5) Cilt yok. Yurtdışında hemen her kitabın ciltli ve ciltsiz halleri mevcut, bu onlar için çok iyi. Bizde ise yalnızca birkaç seri ciltli, bunun dışında Pegasus ciltli kitaplar çıkarıyor. Yayınevlerinin daha duyarlı olmasını istiyorum, istiyoruz.


Şu güzelliğe bakar mısınız? (Grisha üçlemesi)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder