14 Haziran 2014 Cumartesi

Kitap Yorumu: Dünyanın Gölgesi - Beth Revis (Evrenin Ötesi #3)


Neredeyse eve vardılar.

Orjinal adı: Shades of Earth (Across the Universe #3)
Türü: Genç-yetişkin, bilim-kurgu, distopya, space opera

Yorum ilk iki kitaptan spoiler içerecektir.
1. kitap Evrenin Ötesi yorumum için tıkla
2. kitap Bir Milyon Güneş yorumum için tıkla

Bu tarz çalışmalar yapmayı çok seviyorum
Dünyanın Gölgesi, Evrenin Ötesi üçlemesinin son kitabı. Hak ettiği ilgiyi kesinlikle görmeyen bir seri ancak az sayıdaki sadık hayranına kalması da iyi bir his aslında. Neyse, uzatmadan yoruma geçeyim.

Dünyanın Gölgesi, Bir Milyon Güneş'in bitiminden hemen sonra başlıyor. Çırak düğmeye basıyor ve gezegene doğru inişe geçiyorlar. Ancak inişleri biraz sorunlu. Bir nevi yere çarpıyorlar. Ölümler daha burada başlıyor zaten. Amy de inişten sonra annesi, babası ve diğer Donmuşları uyandırıyor. (Muradına erdi sonunda kız.) Kargaşa baş gösteriyor. Gemililer, Donmuşları; Donmuşlar da Gemilileri garipsiyor çünkü. Ancak gezegen tehlikeli. Pterodaktil benzeri yaratıklar (görselde 1. resim) var, bunlar insan yiyorlar. İnsanları bayıltan mor çiçekler var. Bu nedenle insanlar zorunlu olarak bir araya geliyor. 

Üçlemenin en sevdiğim kitabı bu oldu. Yeni gezegeni Amy ve Çırak'la birlikte keşfediyoruz. Aynı zamanda ilişkilerine de tanık oluyoruz. Bir aralar aşk üçgeni olacak gibiydi, sinir oldum ama sonra işler açıklığa kavuştu. Beth Revis romantizm ve aksiyonu doğru şekilde harmanlayarak mükemmel bir kitap çıkarmış ortaya. 

Son elli sayfada falan ağzını açık kalarak okuyorsunuz kitabı. Sürprizler hiç bitmiyor. Serinin öteki kitapları gibi aynı, sonlarda sizi çok şaşırtıyor. Yalnız bir şikayetim var: Bundan sonra bir kitap daha yazılabilecek malzeme var hala kadının elinde. Belki bir spin-off seri? Lütfen Beth :(


Kitabı okuyanların anlayacağı, sonlara yakın olan malum sahne
Kitap çok yoğun, bu nedenle söyleyeceğim çoğu şey spoiler olur. Siz iyisi mi bu seriyi hemen okuyun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder